Ustvarjeno 23 Januar 2017 Zadnja posodobitev 23 Januar 2017

Slovenska ju-jitsu ekipa se je dne 21.1.2017 udeležila močnega mednarodnega turnirja v Ju-jitsu, ki je potekal v francoskem mestu Orleans. Na tekmovanju je nastopilo preko 400 tekmovalcev iz petih držav. Slovensko ekipo so sestavljali  tekmovalci treh klubov, pod vodstvom trenerjev Vitje Gričarja in Karla Kelca. Slovenske barve so zastopali tekmovalci Marolt Gašper iz Športnega Društva Sibor, Tim Celcer iz Športnega Društva Tabor, ter Žiga Kokol, Nejc Noč in Jaka Muršec Pitamic iz Ju-Jitsu kluba ADK Maribor.

20170121 195830

Vsi so tekmovali v ju-jitsu borbah. Gašper je nastopil v kategoriji kadetov do 73 kilogramov, priboril tri zmage in osvojil 1. Mesto. Jaka, Nejc, Tim in Žiga so tekmovali v združeni kategoriji članov in mladincev, ter si  po prvem delu priborili uvrstitev med  šestnajst najboljših tekmovalcev v svoji kategoriji. Najboljšo uvrstitev je dosegel Nejc v kategoriji članov do 62 kilogramov s 7. mestom, sledijo mu Žiga Kokol z dvema zmagama v enaki kategoriji z osvojenim 9. mesto, Jaka z eno zmago v kategoriji do 69 kilogramov s 13. mestom, ter prav tako Tim z enakim rezultatom v kategoriji do 77 kilogramov.

20170121 112015
Tekmovalci so z prikazanim izpolnili začrtana pričakovanja. predvsem zato, ker so fantje dosegli odlične rezultate v članski kategoriji.

Pripravil Karl Kelc

20170121 195652